Health & Lifestyle Check

Vraag jij je wel eens af hoe gezond je bent?  Doe de Health & Lifestyle check bij Praktijk Fit & Gezond!

Door middel van een bodymeting met de Body Composition Analyzer kom je onder andere te weten wat jouw “echte” leeftijd is aan de hand van je stofwisseling en hoe het gesteld is met jouw viscerale vetwaarde. Het viscerale vet is het onzichtbare vet, dit vet zit rondom de organen. Het biedt bescherming aan de organen, maar te veel is slecht voor je gezondheid. Het kan dus zijn dat je er slank uitziet, maar dat een ongezonde leefwijze er toe geleid heeft dat het vet zich rond je organen heeft opgehoopt tot ongezonde waardes.

Ook houd je gedurende 7 dagen een voedingsdagboek bij. Aan de hand hiervan wordt jouw voedingspatroon en jouw leefwijze geanalyseerd. Je hebt na afloop inzicht in jouw gezondheid en je ontvangt een leefstijladvies op maat.  Hierdoor word je vitaler en verlaag je de kans op ziekte.


Begeleiding bij overgewicht

Voedingsadvies en begeleiding bij  overgewicht

Een gezond gewicht bereik je niet door heel streng te lijnen of jezelf uit te hongeren. Een crashdieet zorgt voor een jojo effect. Dat deze manier van afvallen geen zin heeft is inmiddels wel duidelijk. Het wordt steeds lastiger om gewicht te verliezen, omdat door het volgen van een crashdieet je stofwisseling steeds langzamer wordt. Ook verander je op deze manier niet je eetpatroon en levensstijl, dus kom je snel weer aan wanneer je weer “gewoon” gaat eten als je je streefgewicht hebt bereikt.

“Gezond afvallen kun je leren wanneer je je beter bewust bent van je eetpatroon, gedrag en valkuilen!”           

Ik ga je helpen om je oude eetgewoonten geleidelijk aan te veranderen in een gezonde levensstijl die helemaal bij jou past. Je staat er niet alleen voor! Samen kijken wij naar jouw huidige eetpatroon en levensstijl en veranderen dit stap voor stap in een gezond voedings- en bewegingsplan dat rekening houdt met jouw voor- en afkeuren en persoonlijke situatie. Hierdoor zal je na het behalen van je streefgewicht ook daadwerkelijk op gewicht blijven.                                           


Kinderwens & Voeding

Voedingsadvies bij kinderwens

Wil je zwanger worden?
Vruchtbaarheid en een succesvolle zwangerschap worden mede bepaald door een optimale voedingsstatus van zowel de aanstaande vader als de moeder in de periode voorafgaand aan de bevruchting.

Het is belangrijk voor zowel de man als de vrouw om zich goed voor te bereiden. Het helpt om je kind een gezonde start te geven.  Een voeding die alle voedingsstoffen bevat verlaagt de kans op vroeggeboorte en complicaties bij moeder en kind. Het is een goede basis voor je baby en zorgt ervoor dat jouw lichaam de zwangerschap goed aan kan.

Overgewicht of juist ondergewicht kan er voor zorgen dat je minder vruchtbaar bent. Ik kan je helpen om een gezond gewicht te bereiken. En om je lichaam goed voor te bereiden op de zwangerschap door de juiste voeding.

Supplementen die je kunt gebruiken bij kinderwens:                                             

Prena Fem

  • Prena Fem is een multi speciaal voor vrouwen met een zwangerschapswens, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
  • Ondersteunt de vruchtbaarheid van de vrouw
  • Prena Fem bevat voldoende foliumzuur en vitamine D ter ondersteuning tijdens de zwangerschap.
  • Bijzonder is de aanwezigheid van DHA-rijke visolie ter ondersteuning van de normale hersenfunctie en het gezichtsvermogen van het ongeboren kind.

Multi 4 Men

  • Speciaal voor de man Complete multi met L-carnitine, co-enzym Q10, maca, NAC, selenium, zink en astaxanthine
  • Bevordert de kwaliteit van het sperma en ondersteunt de vruchtbaarheid van de man

Deze supplementen van het merk Orthica kun je bij Praktijk Fit & Gezond met korting aanschaffen.


Zwanger & Voeding

Voedingsadvies bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is een gezonde leefstijl met goede voeding belangrijk. Zowel voor de groei en ontwikkeling van de baby als voor de conditie van de aanstaande moeder. Hoe fitter je de bevalling tegemoet gaat, hoe beter!

Het is het niet verstandig om tijdens de zwangerschap af te vallen. Hierdoor kan een tekort aan voedingsstoffen ontstaan. Tijdens je zwangerschap kun je er wel voor zorgen dat je met behulp van gezonde voeding geen onnodige kilo’s aankomt.

Bij praktijk Fit & Gezond kun je terecht voor een eenmalig voedingsadvies tijdens de zwangerschap. Naar aanleiding van een voedingsanalyse krijg je advies mee om een gezond gewicht te behouden. Je krijgt een voedingsplan en een weekmenu mee waardoor je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt die je hard nodig hebt tijdens je zwangerschap.

Supplement te gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding: 

Prena Fem

  • Prena Fem is een multi speciaal voor vrouwen met een zwangerschapswens, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
  • Ondersteunt de vruchtbaarheid van de vrouw
  • Prena Fem bevat voldoende foliumzuur en vitamine D ter ondersteuning tijdens de zwangerschap.
  • Bijzonder is de aanwezigheid van DHA-rijke visolie ter ondersteuning van de normale hersenfunctie en het gezichtsvermogen van het ongeboren kind.

Supplementen van het merk Orthica kun je bij Praktijk Fit & Gezond met korting aanschaffen. 


Orthica

Voedingssupplementen

orthica_logo massagesurmer

Bij Orthica heb ik diverse trainingen gevolgd om goed advies op maat te kunnen geven over voedingssupplementen. Afgestemd op de behoefte van de persoon.

Waarom heb ik voor Orthica gekozen?

Orthica bevat zuivere ingrediënten. GMO-vrij, niet doorstraald. En bevat geen synthetische geur-, kleur, en smaakstoffen. Hierdoor wordt het optimaal opgenomen door het lichaam.

Waarom is het goed om voedingssupplementen te gebruiken?

Ter aanvulling op de voeding:

Ook al eet je gezond en gevarieerd, je krijgt toch niet alle Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden binnen. Dit komt o.a. door bewerking van ons voedsel, gebruik van suiker en geraffineerde producten, bespoten voedingsmiddelen, gekweekt met kunstmest en antibiotica in ons vlees. E-nummers en andere toevoegingen. Stress door combinatie van een drukke baan gecombineerd met druk gezinsleven en/of een druk sociaal leven, onvoldoende nachtrust, etc.

Gezondheidsbevordering:

Bij behoud en bevordering van een goede gezondheid gaat het om het bevorderen van onze veerkracht of vitaliteit. orthica_flesjes massagesurmer
Voedingssupplementen geven extra ondersteuning bij het behoud van een goede weerstand, soepele spieren en gewrichten, enz.

Speciale aandacht verdienen kwetsbare groepen zoals rokers, mensen met overgewicht, sporters, zwangere vrouwen en voor mensen die onder stress gebukt gaan.

Voedingstherapie:

Als laatste kunnen supplementen worden ingezet als therapie, bijvoorbeeld wanneer de reguliere geneeskunde geen oplossing meer biedt. Hier zijn voedingssupplementen onderdeel van een behandelplan. Te denken valt aan gewrichts- en spierklachten, terugkerende blaasontstekingen, schimmelinfecties, stemmingswisselingen, slaapproblemen, ter ondersteuning bij stress en burn-out, allergieën, vermoeidheid, etc .

Gebruik als basis een multi op maat, aangevuld met vitamine C en D en een visvetzuurproduct.

Voor advies specifiek op uw behoefte afgestemd kunt u contact opnemen: info@praktijkfitengezond.nl