Voetreflextherapie werkt ondersteunend tijdens het afvallen. Het spijsverteringsstelsel en het lymfesysteem worden gestimuleerd. Het hormonale stelsel wordt in balans gebracht. Bovendien is het een moment van totale ontspanning wat het afvallen ook ten goede komt.

Voetreflex is gebaseerd op de holistische visie dat er een samenhang is tussen lichaam en geest. Tijdens de behandeling worden reflexpunten op de voet gestimuleerd. Deze punten corresponderen met alle delen van het lichaam, zoals de huid, spieren,  botten, zenuwen en organen. De voet weerspiegelt dus het hele lichaam. Het lichaam wordt daardoor aangezet om eventuele blokkades op te heffen.

Voetreflextherapie helpt o.a. bij:
Slapeloosheid, hormonale klachten zoals menstruatieklachten, PMS, overgangsklachten, schildklierstoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, onregelmatige cyclus, spierklachten, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, migraine, zwangerschapsongemakken en geeft ondersteuning bij overspannenheid en burn-out, vermindert stress, werkt ondersteunend bij het stoppen met roken en bij het afvallen van gewicht.

Na de behandeling is het goed om veel water te drinken om zo het lichaam te helpen afvalstoffen af te voeren. Het kan zijn dat je in de dagen na de behandeling merkt dat je urine donkerder gekleurd is, dat je meer ontlasting hebt of meer transpireert, het betekent dat er een proces in je lichaam in gang is gezet om afvalstoffen kwijt te raken en blokkades op te heffen.

 

Ik ben aangesloten als beroepslid bij de Bond van Europese Reflexologen.

Bond van Europese Reflexologen Massagesurmer BER