Praktijk Fit & Gezond beschikt over een professionele Body Composition Analyzer.weegschaal
Bij elk consult wordt er een bodymeting gedaan, zo kan ik zien hoe het van binnen met je gaat.

De volgende waardes worden gemeten: gewicht in kg, vetpercentage, vetmassa in kg, vetvrije massa in kg, spiermassa in kg, lichaamsvocht in kg, lichaamsvocht in %, botmassa in kg, BMR (ruststofwisseling), metabolische leeftijd (je “echte” leeftijd aan de hand van je stofwisseling), BMI en viscerale vetwaarde (vet rondom de organen).

Het viscerale vet is het onzichtbare vet, dit vet zit rondom de organen. Het biedt bescherming aan de organen, maar te veel is slecht voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat met name deze vetcellen stoffen produceren die invloed hebben op onze gezondheid. Het verstoort de normale balans en de werking van de hormonen. Vermoed wordt dat dit schadelijk effect heeft op de gevoeligheid van cellen voor insuline, bloeddruk en bloedstolling. Het vergroot de kans op hart- en vaatziekten en het risico op diabetes neemt toe.

weegschaal_displayBelangrijk is dus om te weten uit welk soort weefsel je kilo’s bestaan en dat is precies wat deze bodymeting laat zien. Een gevarieerde en gezonde voeding in combinatie met voldoende lichaamsbeweging geeft snel resultaat, je ziet de viscerale vetwaarde snel dalen en dat motiveert natuurlijk enorm om door te gaan met je nieuwe levensstijl!